Cruise fra New York og New Jersey (USA)

 

Finn & bestill cruise fra/til New York (USA) her.


Intro


New York er byen med stor B, verdens kulturelle hovedstad, The Big Apple, byen som aldri sover, en by med et endeløst tilbud av severdigheter, restauranter og shopping. Her får man følelsen av å spasere rett inn på et filmsett og selv om man aldri har vært der før vil man straks kjenne seg igjen.
 
Storbyens puls kjenner man på Times Square - hjertet på halvøya Manhattan.
Central Park er byens lunge og en unik parkopplevelse.  Central Park er parkenes park - tre avenyer bred og 50 gater lang.
 
 
Transport & Avstander

Flyforbindelsen til New York er god og fra Oslo går det direktefly.
T-bane er raskeste fremkomstmiddel da New York er en trafikkert by.
Hop on Hop off-busser er en flott måte å se, oppleve og forflytte seg på. Kjøp billett for 1 eller 2 dager og gå av og på der det måtte passe.
 
 
Cruisehavn

I New York City ligger to cruisehavner; Manhattan og Brooklyn. Royal Caribbean og Celebrity Cruises har en egen terminal som ligger på New Jersey siden av havnen i New York.
 
Manhattan Cruise Terminal, New York:
Manhattan Cruise Terminal er den eldste av terminalene og også de som tar i mot flest cruiseskip av de tre terminalene i New York. Terminalene ligger på vestsiden av Manhattan langs 12th Avenue. Det finnes parkering for de som kjører bil.
Fra JFK tar det rundt 1-1,5 time å kjøre. Fra Newark tar det ca 1 time og fra La Guardia tar det mellom 45 min og 1 time. Fra Midtown tar det ca 15 minutter.
 
Brooklyn Cruise Terminal, New York:
Noen skip legger til ved cruisehavnen i Red Hook, Brooklyn. Den ligger litt utenfor sentrum og taxi er den greieste måten å komme seg hit på. Det finnes også parkering for de som kjører bil.
Fra JFK tar det ca 1,5 time å kjøre. Fra Newark tar det mellom 1,5-2 timer og fra La Guardia tar det ca 1 time.
 
Cape Liberty Cruise Port, New Jersey:
I 2003 inngikk Royal Caribbean og Bayonne Local Redevelopment Authority en avtale om sammen å etablere en cruisehavn på halvøya utenfor den østlige delen Bayonne, og i dag brukes Cape Liberty året rundt av Royal Caribbean og Celebrity Cruises.
 
Cape Liberty ligger 11 km sør for Manhattan og kun 15-20 minutter fra Newark Liberty International Airport som er den nærmeste flyplassen. Fra La Guardia tar det ca 75 minutter og fra JFK 90 minutter.
Kjører man egen bil så er det parkeringsmuligheter ved cruiseterminalen.
Fra Cape Liberty har man kjempe fin utsikt til havnen i New York, Manhattan skyline og Frihetsgudinnen.
 
 
 
Klima

Klimaet i New York er veldig variert. Sommeren kan bli varm og fuktig. Vintrene er gjerne kald og med tørr luft, og kan også by på minusgrader og snøvær.
På våren og høsten er det gjerne behagelige temperaturer og april-mai og september-oktober er fine måneder.
 
 
Severdigheter & Shopping
 
Tenement Museum gir deg innblikk i livet til immigrantene som gjorde New York til det byen er i dag. Et immigrasjonsmuseum finnes også på Ellis Island. Ta båten fra Battery Park og fortsett forbi Frihetsgudinnen.
Ta gratisfergen som går til Staten Island og la deg avfotografere med New Yorks skyline i bakgrunnen.
Rockefeller Centre er et mesterlig kompleks med 19 bygninger.
Empire State Building er byens mest kjente skyskraper og en gang i tiden den høyeste bygningen i verden.
Andre severdigheter og opplevelser som er verdt å få med seg i New York er Museum of Modern Art (MoMa), Metropolitan Museum of Art, Central Park, guidet båttur på Hudson River, Helikoptersightseeing, Frihetsgudinnen, American Museum of Natural History, Brooklyn Bridge, en musikal på Broadway og kanskje en kamp på Yankee Stadium?
De fleste severdigheter ligger på Manhattan, men stikk gjerne innom Bronx og Brooklyn for å besøke Bronx Zoo, Brooklyn Botanic Garden eller ta en gallerirunde i Brooklyn.
 
New York er et shoppingmekka og på Manhattan finnes stort sett alle store kjeder og kjente designere. På Madison Avenue mellom 55th og 86th ligger designbutikkene på rekke og rad. Street 5th avenue er en av byens mest innholdsrike handlegater med alt fra dyre designmerker til billige kjeder.
Mindre og spesielle butikker finnes i SoHo og East Village.
 
Reiser man på cruise fra New Jersey anbefales det å ta turen innom Jersey Gardens som  er New Jerseys største Outlet shopping. Gode priser og enormt utvalg!
 
 
Sol & Bad

Ta t-banen til Coney Island. Her finnes en bred, fin sandstrand hvor det er sol hele dagen. Det tar ca 45 minutter til Coney Island, men her er det mer å gjøre enn bade solbading. Her ligger flere fornøyelsesparker og New York Aquarium.
 
Utflukter

Hva de ulike rederiene tilbyr av utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
 

  • Ellis Island og Frihetsgudinnen
  • Manhattan Sightseeing
  • Museum of Modern Art
  • Musikal på Broadway
  • Utflukt til Philadelphia


Finn & bestill cruise fra/til New York her.© CRUISEHOST Solutions V4.913