Cruise fra/til Miami (USA)

 

Finn & bestill ditt cruise fra/til Miami (USA) her.


Intro

 
Miami ligger i USA og er en by bestående av mange ulike områder. Det mest berømte området er Miami Beach som er kjent som den ”amerikanske riviera” og hjem til solfylte South Beach med sitt historiske Art Deco-distrikt fra 1930-tallet. I South Beach ligger de glamorøse hotellene, de heteste nattklubbene og den beste shoppingen. Området er trendy, interessant og ”the place to be” i Miami. Området som ligger litt lenger nord er roligere, men også her ligger flotte hoteller som perler på en snor langs stranden.

Miami er en kulturell smeltedigel med innflytelser fra Karibia, fremfor alt Cuba, men også Haiti og Jamaica er med på å gjøre byen fargerik og spennende. Her finnes områder som Little Haiti og Little Havana. Hovedgaten i Little Havana heter Calle Ocho og her kan man røyke en håndrullet sigar, drikke cubansk kaffe eller spise på en av de mange restaurantene. 

"Downtown Miami" er først og fremt et forretningsdistrikt med banker og skyskrapere. Coral Gables er en eksklusiv bydel med historie og eleganse. Arkitektur og landskap er inspirert av Europa og Østen og her finnes svingete gater og kanaler, restauranter og barer.
 

Transport & avstander

Det går ingen direktefly fra Norge til Miami, men det er lett å komme seg hit med rutefly via de fleste store byer i Europa eller via flyplasser i USA. Flyselskapet Norwegian tilbyr nå også direkteflyvninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Fort Lauderdale International Airport. Herfra tar det omtrent 40 minutter til Miami Beach. Fra flyplassen i Miami tar det ca. 30 minutter med bil til Miami Beach.

Avstandene i Florida er store om man skal reise rundt og se og oppleve, så vi anbefaler å leie bil.  "Hop On - Hop Off"-buss er en fin måte å bli kjent med Miami på. Man kan gå av og på bussen som man ønsker. Døgnpass koster USD 39 for voksne og 2-døgnspass koster kun USD 49.
 

Cruisehavn

Miami er et naturlig utgangspunkt for cruise i Karibien og verdens største cruisehavn. På Port of Miami finnes det syv terminaler, parkeringsmuligheter, leiebiler og taxier.

Fra flyplassen i Miami til cruisehavnen tar det ca. 20 minutter med taxi, og prisen ligger på rundt USD 24. Fra Fort Lauderdale International Airport tar det ca. 45 min å kjøre til cruisehavnen.
Fra havnen kan man gå til Bayside Marketplace, men ellers ligger alt annet i kjøreavstand.

 
Klima

Miami har et tropisk og solrikt klima. Til og med vintertemperaturene synker sjelden under 20 varmegrader, og i disse månedene er det også minst nedbør.

Fra mai til september kan det komme mye regn, men dette kommer som regel i kraftige skurer som starter og slutter like brått. Beliggenheten ved Atlanterhavskysten bidrar til at det ikke blir altfor kvelende temperaturer og luftfuktighet.

 
Severdigheter & shopping

Everglades er alligatorenes rike. Områdebestår av mangrovesumper, sypresskoger og gressmarker. Den vestre delen av Everglades står på Unescos verdensarvlister. I Everglades Safari Park og Park Valley gis det guidede turer og show med alligatorer som den store attraksjonen.

I Ocean Drive ligger Art Deco Welcome Centre og herfra kan man bli med på organiserte utflukter i byens Art Deco-distrikt. Miami har en av verdens største samlinger i Art Deco-arkitektur i form av hotell, leiligheter og annet. Bygningene er fargesprakende og her glimter moderne arkitektur med sitt fravær. I dette distriktet finner du også et av byens mest populære fotomotiv; moteskaperen Gianne Versaces tidligere hjem - palasset Casa Casaurina.

Miami Metre Zoo er hjem til rundt 2.000 dyr og her bor blant annet aper, koaler, eksotiske fugler, kenguruer og hvite tigrer. Miami Seaquarium er en temapark med dyr hvor man bl.a. kan svømme med delfiner.

Miami Museum of Science and Planetarium tar de gjestene med på en naturvitenskaplig reise. Utenfor museet finnes et flott wildlife-senter med fugler, insekter og slanger.
 
 
De to viktigste handlegatene i Miami Beach er Lincoln Road og Collins Avenue. Den førstnevnte har lavere prisprofil og mange kjedebutikker, mens de mer eksklusive butikkene ligger på Collins Avenue. Miami har også flere enorme kjøpesentre der du kan gjøre et kupp, for eksempel på Dolphin Mall.
 
 
Sol & bad

Man kommer ikke utenom Miami Beach som er delt inn i North, Central, South Beach og South Pointe Park. Lummus Park Beach er hovedstranden og ligger mellom 5th og 15th Avenue på South Beach. Den er lang, ren og gratis.

Hobie Beach er et utmerket sted for surfing og annen vannsport. Utsikten til Downtown Miami Skyline er perfekt, spesielt i solnedgangen. Her finnes flere spisesteder.

Virginia Key Beach er en flott, smal strand med relativt få besøkende og mange vannaktviteter.

Matheson Hammocks Park Beach egner seg godt for de som reiser med småbarn. Her er ingen bølger og mengder med hvit sand, palmetrær som gir skygge, kiosk og dusjer.
 
 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr forskjellige utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd:

  • Bussightseeing
  • Everglades Safari
  • Utflukt til Jungle Island


Finn & bestill ditt cruise fra/til Miami her.


© CRUISEHOST Solutions V4.922