Cruise fra/til San Juan (Puerto Rico)

Finn & bestill cruise til/fra San Juan (Puerto Rico) her.


Intro


San Juan er hovedstaden på øya Puerto Rico i Karibia. Byen er den eldste som blir styrt av USA, og den er i dag et sentralt knutepunkt for flytrafikk, gods og sjøfart, og byen har en blomstrende cruisetrafikk. Uansett hvor på Puerto Rico du befinner deg, ligger San Juan maksimalt et par timers kjøretur unna.

Hovedstaden er delt inn i en ny og en gammel bydel. Den nye bydelen av San Juan omfatter et forretningsstrøk og omkringliggende nabolag med ulike hotellkjeder. Gamlebyens arkitektoniske bygninger fra kolonitiden er et "must" å oppleve. På grunn av tilknytningen til USA, skiller Puerto Rico seg fra de andre nærliggende øyene på flere måter: Øya kombinerer tradisjonelt øyliv med en infrastruktur som finnes få andre steder i Karibia - her kan du både oppleve den fortryllende regnskogen, nyte et gourmetmåltid på en av øyas 5-stjerners restauranter og utforske de fantastiske korallrevene iløpet av kort tid.

 

Transport & avstander


Den internasjonale flyplassen på Puerto Rico heter Luis Muñoz Marin International Airport og ligger omtrent 14 km øst for gamlebyen - i Carolina. Flere flyselskaper flyr direkte til San Juan fra USA - deriblant Norwegian som flyr fra New York (f.o.m. desember 2015), og cruiseskipene legger til ved gamlebyen like ved. Det går skyttelbuss fra flyplassen til San Juan hvert 30. minutt, men denne går ikke helt ned til havnen. Det anbefales derfor å bestille taxi eller privatbil fra flyplassen direkte til cruisehavnen.Cruisehavn


Cruisehavnen i San Juan heter Calle Marina og er lokalisert i den gamle delen av byen. Cruisehavnen ligger 15-30 minutters kjøretur fra flyplassen (avhengig av trafikk). Med taxi fra flyplassen koster det cirka USD 10 til cruisehavnen/gamle San Juan. Det er også mulig å ta buss nummer C45 fra flyplassen til havnen, men da må man i så fall bytte buss i Isla Verde til buss nummer A5 som tar deg videre til bussterminalen i gamle San Juan, rett ved cruisehavnen. Dette er imidlertid en lokalbuss som kan bruke opptil en time fra flyplassen, så det anbefales å enten leie en bil eller ta taxi til havnen. Taxisentralen i San Juan ligger et kvartal unna bussterminalen, ved Plaza Colón. Majestetiske fort, flotte brosteinsgater, antikvitetsbutikker og kunstgallerier er noen av opplevelsene du kan få rett ved cruisehavnen som ligger perfekt lokalisert i hjeret av gamlebyen.

 

Klima


San Juan har et tropisk monsunklima hvor størsteparten av året består av soldager. Februar til juni er de tørreste månedene og den laveste temperaturen som noensinne er målt var 16 °C i mars, 1957. San Juan har en årlig gjennomsnittstemperatur på 26.6 °C.

 

Severdigheter & shopping


Gamlebyens mest populære severdigheter inkluderer blant annet fortet El Morro som ble bygget i 1539, the Cathedral of San Juan hvor øyas første guvernør (Ponce de Lion) er begravet, La Fortaleza som er det eldste herskapshuset for guvernører på amerikansk jord, samt flere torg fra kolonitiden. Av shoppingmuligheter anbefales Calle del Cristo, Calle San Jose og Calle Fortaleza. 

 

Sol & bad


San Juan har mange muligheter for de badelystne. Strendene kjennetegnes av å være rene og fine, og for barnefamilier anbefales det blant annet å besøke stranden Luquillo Beach. Denne ligger 48 km øst for San Juan og er mer barnvennlig enn andre strender på Puerto Rico. Korallrevet beskytter den krystallklare lagunen og gjør sjøen roligere enn på nordkysten av øya. Andre muligheter er blant annet Ocean Park som ligger mellom Condado og Isla Verde. Ocean Park er blant annet populær blant de single og egner seg til soling, svømming, paddle tennis og kitesurfing. Dersom man ønsker øyas beste svømmeforhold, anbefales det å ta turen til stranda Pine Grove Beach som ligger i enden av Isla Verde, nær flyplassen. Ved siden av Pine Grove Beach finnes også den offentlige stranden Carolina Public Beach hvor låsbare skap, dusj og garderober er tilgjengelig for besøkende. Puerto Rico har også en rekke andre strender som er verdt et besøk, deriblant Bouquerón Beach for sin flotte beliggenhet og surfestrendene Puntas, Domes, Tres Palmas og Steps. Utflukter


De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter. Av utflukter man kan organisere på egenhånd anbefales blant annet følgende:

  • Å oppleve gamlebyen i San Juan
  • Å besøke den tropiske regnskogen El Yunque
  • Kajakkpadling i en av elvene på nordøstsiden av øya


Finn & bestill cruise til/fra San Juan (Puerto Rico) her.© CRUISEHOST Solutions V4.913