Cruise fra/til Orlando (Port Canaveral), Florida

 

Finn & bestill cruise fra/til Orlando (Port Canaveral), Florida her.


Intro


Cruisehavnen heter Port Canaveral og ligger rett utenfor byen Cape Canaveral i USA. Dette området er mest kjent for Kennedy Space Center og kalles gjerne Space Coast.

De fleste som reiser på cruise ut i fra Cape Canaceral kombinerer cruiset med et opphold i Orlando. Orlando er et eldorado for store og små og kalles gjerne verdens største lekeplass for her ligger fornøyelsesparkene på rekke og rad – Disney World, Epcotsenteret, Universal Studios, Animal Kingdom og SeaWorld for å nevne noen. Noen dager i Orlando og et cruise fra Port Canaveral er en perfekt kombinasjon av opplevelser og avslapning.

 
Avstander & Transport

I Orlando er det begrenset med offentlig transport og man bør ha leiebil. Fra Orlando International Airport til International Drive-området tar det ca 30 minutter. Noen flyselskaper flyr til flyplassen Sanford som ligger ca 30 minutter nord for Orlando.

 
Cruisehavn

Fra Orlando International Airport til cruisehavnen Port Canaveral er det 45 minutter å kjøre. Fra Sanford eller Orlando sentrum tar det ca 1 time avhengig av trafikken.

Det finnes gode parkeringsmuligheter ved cruiseterminalene. Det finnes leiebilleverandører i Cape Canaveral / Port Canaveral og her kan man hente eller levere inn bil dersom man ønsker det.
Taxier finnes også tilgjengelig på havnen. Mange rederier tilbyr transfer mellom Orlando International Airport og havnen eller mellom hotellet og havnen dersom man booker hotellpakke gjennom rederiet. Det finnes også annen transfer å booke som går fra/til Cocoa Beach og Port Canaveral området til/fra Orlando.

 
Klima

Generelt er temperaturene her "sommerlige" hele året, men litt variasjon er det. I januar ligger temperaturene gjerne mellom 10-20 på dagtid. I februar og mars er det varmere og mye sol. Temperaturene varierer vanligvis mellom 18-30 grader. Vær obs på at temperaturene kan komme ned mot 0 grader mellom januar og mars, men det tilhører sjeldenhetene.

I april og mai er været stabilt og varm. Temperaturene ligger gjerne over 25 grader. Fra juni til september er det sol og varmt med temperaturer som gjerne ligger over 30 grader. I denne perioden er det ikke uvanlig med regn og torden.

Oktober og november er vanligvis fine måneder med temperaturer mellom 20-30 grader. I desember ligger temperaturene noe lavere, ofte mellom 15-25 grader, men det kan være noe kjøligere om natten.

 
Severdigheter & Shopping

Orlando:
SeaWorld er an av de største marine parkene i verden. Denne familievennlige parken har over 30 attraksjoner, show og mulighet for nære møter med haier, isbjørner, spekkhuggere, skilpadder og andre av havets skapninger.

Walt Disney World består av de fire temaparkene Magic Kingdom Park, Epcot, Disney-MGM Studios og Disney’s Animal Kingdom Theme Park, hver og en med en unik utgave av Disneys magi. Magic Kingdom er den eldste og mest kjente parken med mikke Mus og vennene hans i spissen.

Universal Orlando Resort består av Universal Studios og Universal’s Island of Adventure. Universal Studios er det virkelige film- og TV-produksjonsområdet hvor man kan oppleve mange attraksjoner, show og filminnspillingssteder. Her kan man oppleve action som deltager i sin favorittfilm og kanskje er man heldig og får oppleve en ekte filminnspilling på stedet.

Old Town sør for bydelen Kissimee er en by fra 1950-tallet med restauranter, barer og tivoli.

Gatorland er en temapark og reservat med alligatorer, krokodiller og reptiler.
 
Cape Canaveral / Port Canaveral:
Kennedy Space Centre er en av Orlandos største attraksjoner. NASA’s romfartsanlegg ligger på Merritt Island, og her finnes et stort besøkssenter med museer, spisesteder, suvenirutsalg, IMAX-kino, simulatorer m.m.

Området rundt Kennedy Space Center er et stort våtmarksområde med et spennende dyre- og fugleliv. I lagunen Indian River Lagoon og Banana River lever rundt 2.200 ulike dyrearter og her tilbys båtturer.
 

Sol & Bad

Cocoa Beach ligger ca 1 times kjøring fra Orlando, ikke langt Fra Port Canaveral og Cape Canaveral. Stranden er nærmere 1 mil lang og her finnes hoteller, restauranter og butikker. På stranden kan man surfe og spille strandvolleyballl. Surfere må ikke glemme å ta en tur innom berømte Ron Jon Surf Shop.
 
 
Utflukter

De ulike rederiene tilbyr ulike utflukter, men her er noen eksempler på utflukter som tilbys og som man eventuelt også kan organisere på egenhånd.
 

  • Transfer til temaparkene
  • Utflukt til Everglades
  • Båttur på Banana River hvor man kan se delfiner
  • Tur til Kennedy Space Centre
  • Kajakk paddling
  • Surfeleksjon
  • Strandutflukt til Cocoa Beach


Finn & bestill cruise fra/til Orlando (Port Canaveral), USA her.© CRUISEHOST Solutions V4.913