Cruise fra/til Fort Lauderdale (USA)

 

Finn & bestill cruise fra/til Fort Lauderdale (USA) her.


Intro

Fort Lauderdale ligger i USA, langs Atlanterhavet ved munningen av New River, 4 mil nord for Miami. Det varme tropiske været tiltrekker mange mennesker hele året. Byen kalles "Amerikas Venezia" på grunn av dens 50 mil lange kanalsystem. Her finnes også 6 mil med strender og det gjør byen til et yndet reisemål for familier.

På det som kalles ”the Strip” - mellom Las Olas Boulevard og Sunrise Boulevard - finnes restauranter, shopping og uteliv. Byen har et bra uteliv, men det er ikke så hektisk som i Miami Beach.
 
Fort Lauderdale passer utmerket for familier og par som søker sol, bad, god mat, shopping og sport.
 
 
Transport & avstander

Flyplassen heter Fort Lauderdale International Airport. Flyselskapet Norwegian tilbyr nå direkteflyvninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Fort Lauderdale.

Det er ofte bedre flypriser til Miami enn Fort Lauderdale, så det er flere avganger fra europeiske flyselskaper til Miami. Avstanden mellom de to flyplassene er ca. 4 mil.

Det er egentlig ikke noe bestemt sentrum i byen, ting ligger ganske spredt så det kan være lurt å kjøpe dagspass med taxibåtene for å komme seg rundt. Et dagspass koster ca. USD 10. Taxi eller leiebil er andre alternativer. Har man tenkt seg til Everglades, Sawgrass, kanskje en tur til Miami osv så bør man leie en bil.
 

Cruisehavn

Cruisehavnen heter Port Everglades og ligger ca 10 minutter fra Fort Lauderdale International Airport med bil. Dersom man flyr til Miami (Fly til Miami kan være rimeligere enn til Fort Lauderdale, fordi flere europeiske flyselskaper flyr dit) så tar turen til cruisehavnen ca 45 minutter (avhengig av trafikken).
 
Havnen ligger i et stort industri område og bil er stort sett den eneste måten å komme seg til/fra cruiseterminalene på. Kjører man selv finnes det parkeringsplasser. Med taci er det ca 5 minutter til stranden og ca 10 minutter til Downtown Fort Lauderdale.
 
 
Klima

Fort Lauderdale har et tropisk og solrikt klima. Til og med vintertemperaturene synker sjelden under 18-20 C+, og i disse månedene er det også minst nedbør.

Fra mai til september kan det komme mye regn, men dette kommer som regel i kraftige skurer som starter og slutter like brått. Beliggenheten ved Atlanterhavskysten bidrar til at det ikke blir altfor kvelende temperaturer og luftfuktighet.

 
Severdigheter & shopping

Luftputebåt over Everglades som er et av de mest fantastiske naturområdene i Amerika. Oppdag slanger, skilpadder, fisk og fugl som bor i området, og ikke minst den mest kjente Everglades-innbyggeren: alligatoren!

Intercoastal Waterway Cruise hvor kapteinen forteller om New River og Fort Lauderdales historiske steder.

Flamingo Gardens er en av Floridas eldste botaniske hager med fugler, planter og dyr.

Bonnet House er en luksuseiendom med en jungellignende hage. Her finnes bl.a. aper og papegøyer.

Fort Lauderdale har et rikt kulturliv og mengder med gallerier og utstillinger. På Museum of Art kan man se verker av Picasso, Dali, Warhol med flere. Museum of Discovery and Science er et imponerende anlegg med utstillinger, filmer om verdens mysterier m.m.

Ta en tur til Lauderdale-by-the-Sea som kanskje er det nærmeste man kommer Karibia i Florida. Landsbyen har en egen sjåbysjarm som gjør at det gjerne er flere mennesker her på dagen enn på kvelden. Strendene rundt er det også lite å utsette på.
 
Sawgrass Mills er et av USAs største shoppingsentre. Senteret ligger i byen Sunrise ca 40 minutter utenfor Fort Lauderdale og rommer nærmere 400 butikker og restauranter.
 
Las Olas begynner ved strandpromenaden og strekker seg videre opp mot Andrews Avenue. Her er det lekkert, elegant og dyrt. Like sentralt, nede på Sunrise Boulevard ligger Galleria Mall med butikker i den høyere prisklasse. Her finnes også et godt restauranttilbud. The Galley ligger utmerket til på strandpromenaden Ft Lauderdale Beach Boulevard. Her er butikkene moderne, trendy og ungdommelige.
 

Sol & bad

Stranden er viktig i Fort Lauderdale og et pluss for barnefamilier. Den er omkranset av en elegant strandpromenade med palmer og med mulighet for å utøve vannsport og havfiske.

Fort Lauderdale Beach sør for Las Olas Boulevard egner seg fint for barnefamilier med lekeapparater, piknikbord, volleyball- og basketballbane.

Pompano Beach er stranden med mest liv og røre, mens Dania er roligere og mer ukjent for turister.

Finn & bestill cruise fra/til Fort Lauderdale (USA) her.


© CRUISEHOST Solutions V4.913