Cruise fra/til Bridgetown (Barbados)

 

Finn & bestill cruise fra/til Bridgetown (Barbados) her.


Intro

Bridgetown er hovedstad og den største byen på Barbados i Karibia. Bridgetown er en av de eldste byene i Karibia og er en travel, men samtidig avslappet by. Barbados var britisk territorium fram til 1966 og bærer fremdeles preg av å ha tilhørt Storbritannia. Øya omtales som "Little England" hvor venstrekjøring gjelder på veiene og afternoon tea er et respektert ritual. Besøkende på Barbados vil føle seg velkomne av de vennlige og imøtekommende innbyggerne som gjerne åpner sitt hjem for gjester. Gjennom 16- og 1700-tallet var det sukkerrør og dens biprodukter som stod for den økonomiske inntekten på øya. I senere tid er det turisme som har tatt over denne rollen. På grunn av den svært lave kriminaliteten er Barbados en øy hvor besøkende vil føle både trygghet og velvære. Til tross for sterk utvikling langs den vestlige og sørlige kysten, er resten av øya full av spektakulær natur og fantastisk utsikt. Avstander og transport

Det er 16 km fra flyplassen, Sir Grantley Adams International Airport, til sentrum av Bridgetown. Cruisehavnen ligger 1,2 km fra sentrum av Bridgetown, og fra flyplassen til cruisehavnen tar det omtrent 25 minutter å kjøre (avhengig av trafikk). Det anbefales å ta en taxi fra flyplassen til cruisehavnen.


Cruisehavn

Havnen i Bridgetown heter offisielt Deep Water Harbour, men omtales gjerne som Bridgeport eller Bridgetown Cruise Terminal.  Cruisehavnen er lokalisert en fem minutters kjøretur fra sentrum av Bridgetown og omtent 25 minutter fra flyplassen. For å skille lasteskipene fra cruiseskipene, ble imidlertid byggingen av en separat cruisehavn påbegynt høsten 2012 . Det foreløpige navnet på den nye cruisehavnen er The Sugar Point Cruise Terminal. I tillegg til flyplassen og den privateide havnen Port Saint Charles marina, er Deep Water Harbour en av tre inngansporter til Barbados. Havnen håndterer omtrent 700.000 cruisepassasjerer og 900.00 tonn containerlast hvert år. Det finnes blant annet kommunikasjonsfasiliteter, turistinformasjon og over 20 taxfree-butikker på cruisehavnen.


Klima

Bridgetown har et tropisk klima med relativt stabile temperaturer gjennom hele året. På grunn av passatvinden som generelt karakteriserer hele øya, er heller ikke Bridgetown preget av uutholdelig varme. Regnsesongen er fra juni til januar og de beste månedene å feriere her er derfor fra februar til mai hvor temperaturen ligger på 28-30°C.


Severdigheter & shopping

Hovedgaten i Bridgetown sentrum er Broad Street som hovedsakelig er et shoppingområde. I den nærliggende gaten St. Michael Row anbefales det å ta turen innom torget National Heroes Square (tidligere Trafalgar Square) hvor blant annet en statue av Admiral Lord Nelson (1813) befinner seg. I samme område kan man også besøke parlamentsbygningen fra 1874 (i High Street) og St. Michael's Cathedral (i St. Michael Row). Andre anbefalte severdigheter i Bridgetown er Independence Arch and SquareThe Nidhe Israel Synagogue, Queen's Park, The Barbados Museum og The George Washington House. I tillegg til Broad Street, er også området Carrenage, samt gatene Roebuck, Swan og Tudor Street godt egnet for shopping. Sol & bad

Det finnes mange strandmuligheter på Barbados. Generelt anbefales det å besøke en av strendene langs sørkysten av øya, men det er også mange fine muligheter i nærheten av cruisehavnen. På nordsiden av cruiseterminalen finnes blant annet strendene Brandon's Beach, Brighton Beach, Pile Bay, Freshwater Bay og Paradise Beach innenfor 15 minutters gange. På sørsiden av cruisehavnen kan man nyte strandlivet på blant annet Adventure Beach, Carlisle Bay, Browne's Beach, Pebble's Beach og Needham's Point/Hilton Beach. Alle disse kan nås fra cruisehavnen til fots (5-20 minutters gange).


Utflukter 

De ulike rederiene tilbyr ulike organiserte utflukter i Bridgetown. Av de man kan organisere på egenhånd, anbefales det blant annet å:

  • Oppleve en eller flere av Bridgetowns fantastiske sandstrender
  • Dykke ned til et av skipsvrakene utenfor øya
  • Oppleve skilpadder på nært hold og snorkling i krystallkart vann med lokal arrangør
  • Se et hesteveddeløp på Barbados Turf Club


Finn & bestill cruise fra/til Bridgetown her.© CRUISEHOST Solutions V4.913